FYSIOTHERAPIE:

Bijna alle klachten op het gebied van lichaamshouding en beweging zijn goed met fysiotherapie te verhelpen, te verlichten of zelfs te voorkomen. Denk hierbij aan klachten aan spieren, gewrichten, pezen, banden of gewrichtskapsel, maar bijvoorbeeld ook aan het revalideren na een operatie.

 

De intake en het onderzoek:

We starten met een intake die bestaat uit een uitgebreide anamnese aan de hand van het door u van tevoren ingevulde intake formulier. Op het formulier staan verschillende vragen om een duidelijk inzicht te krijgen wat precies de klacht (en de voorgeschiedenis) is Naast deze schriftelijke anamnese is er een lichamelijk onderzoek. Met de gegevens uit het lichamelijk onderzoek en de anamnese wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

      

We maken een behandelplan:

Het behandelplan wordt op maat gemaakt, het is persoonlijk en afgestemd op uw specifieke situatie. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat u afspraken maakt over het uitvoeren van specifieke oefeningen of dat er een specifiek aantal behandelingen in een bepaald frequentie gepland wordt welke zullen bijdragen aan afname van uw klacht(en).

 

Er wordt ook gekeken naar preventieve aspecten. Gerichte training of voedingsaspecten dan wel aanvullen van de behandeling met supplementen kan aan de orde komen wanneer dit voor uw situatie van toepassing is. Preventie kan u sommige gevallen uitstekend ondersteunen bij het voorkomen van het opnieuw ontwikkelen van dezelfde klacht(en).

 

Soms is een follow up verstandig:

Zijn de oefeningen voor u goed uit te voeren en houdt u dit vol? Zijn de afspraken voor u haalbaar en in te passen in uw dagelijkse leven? Zijn er nog vragen die u wilt bespreken? Het is mogelijk om voor dit soort vragen na verloop van tijd een afspraak te maken zodat we samen kunnen kijken hoe u ervoor staat.